MatriXcongres 3 maart

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Op 3 maart wat het MatriXcongres voor MatriXcoaches. Het thema was verbinden en inspireren.

Er waren workshops over Executieve functies, Dyslectie en Dyscalculie, HSP, social media en geweldloze communicatie. Ik mocht drie workshops verzorgen over Transactionele Analyse.

Het was een erg geslaagde dag. Veel collega coaches ontmoet, informatie met elkaar uitgewisseld en plezier gemaakt. Er was zelfs een skype verbinding met Bonaire en Texel.

Transactionele analyse

Heb je deze dag gemist? Of wil je naar aanleiding van de workshop meer informatie over Transactionele Analyse? Dat kan!

Op zaterdag 7 april 2018 verzorg ik een dagworkshop in Zutphen over Transactionele Analyse.

In deze workshop ga je aan de slag met Transactionele Analyse. Een praktische theorie over gedrag en communicatie. Je kunt het gebruiken om jouw manier van omgaan met mensen effectiever te maken.

Transactionele Analyse gaat ervan uit dat je vanuit 5 posities reageert op situaties of mensen. Elk van deze posities heeft een ander effect. Iedereen heeft 1 of 2 voorkeursposities. Het fijne is dat we al deze posities kennen en in ons hebben. Jij kiest zelf welke van de 5 posities jij aan het woord laat.

Ieder kind wordt via zijn opvoeders ouderboodschappen, zowel positieve als negatieve. Welke zijn er? En hoe werken deze in je latere leven door? We gaan in op typische TA begrippen als “strook”en “script”

Je krijgt er in deze workshop opties bij waardoor jij net even op een andere manier kan aansluiten bij jouw cliënt.

Systemisch werken

Ben je meer geïnteresseerd in systemisch werken? Dan is de dagworkshop “De verborgen kracht van familie” op zaterdag 19 mei 2018 iets voor jou.

Een vol hoofd, boosheid, angsten, behulpzaamheid of heftige emoties. Kinderen vertellen met hun gedrag een verhaal. De vraag is: Waarover gaat dit verhaal? Hoort het bij het kind of bij het familiesysteem?

Door systemisch te kijken, ga je voorbij aan het gedrag van het kind. Je ziet het gedrag niet als een losstaand gegeven, maar je benadert het als onderdeel van iets groters.

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en diverse oefeningen maakt deze workshop jou bewust van de 3 systemische oerkrachten die doorwerken in familiesystemen.

Deelname en kosten

In de workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af, zodat je het niet alleen begrijpt maar ook daadwerkelijk voelt en ervaart waar het voor jou echt om gaat. Je krijgt praktische tools waar jij in jouw coaching direct mee aan de slag kunt.

De workshops worden gegeven in Zutphen en duren van 10:00 tot 16:30 uur. De kosten voor deze workshops bedragen 115 euro excl btw per dag. Dit bedrag is inclusief materiaal, koffie, thee en een lunch

Er kunnen per workshop maximaal 10 personen deelnemen. Wil je meer informatie of heb je interesse?

Neem dan contact met mij op via info@rnacoaching.nl  of 06-22556134

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *