Als je me zoekt: ik ben in de wolken

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

als je mij zoekt

 

Vijf minuten te laat komt Petra gejaagd bij me binnenvallen. Ze verontschuldigt zich voor de vertraging, doet vlug haar jas uit, snel een kam door haar haar, nog even de telefoon uit en schuift vervolgens bij me aan tafel.We kunnen beginnen!

Op mijn vraag, wat maakt dat ze bij me is, antwoordt ze: “Rust! Wat ik wil is rust. Rust om me heen, rust in mijn hoofd. Gewoon rust.”

Zo gewoon is rust niet voor Petra. To-do-lijstjes voor elke dag, taken in haar telefoon, een vol programma door de week en in het weekend moet het vooral gezellig zijn met veel bezoekjes. Tijd voor zichzelf en haar gezin heeft ze nauwelijks, terwijl ze daar juist energie van krijgt.

Gaandeweg de coaching komt ze erachter dat ze van haar ouders veel heeft meegekregen, dat terug te vinden is in haar huidige gedrag. Een druk sociaal leven hoort erbij om gehoord en gezien te worden en het moet vooral gezellig zijn met veel mensen om je heen. Het is er als het ware met de paplepel ingegoten.

Ze neemt tijdens de coaching het besluit om het anders te doen en maakt zich los van haar programma’s die ze in haar opvoeding heeft meegekregen en de overtuigingen die daarbij horen. Ze kiest voor zichzelf, haar man en hun kinderen. In het weekend heerlijk de tuin in, samen prutsen in en rond het huis, broodbakken, lekker bij elkaar zijn en niets moeten.

In dat eerste “vrije” weekend ervaart Petra liggend op de trampoline in de tuin voor het eerst de rust waar ze zo naar op zoek is geweest. De kinderen hebben plezier, er vliegt een vlinder langs haar heen en de meest prachtige wolken drijven voorbij.

Sindsdien associeert Petra rust met wolken. Je weet wel, van die mooie waar je fantasie zo fijn mee op de loop kan. Wolken worden voor haar de metafoor van rust. Ze leert hoe ze deze metafoor in haar dagelijks leven kan inzetten. Soms valt ze terug in haar oude vastgeroeste programma’s, maar het lukt haar om weer op te krabbelen en het anders te gaan doen.

Er komt steeds meer plaats voor rust. De lijstjes verdwijnen, de drukte en hectiek maken plaats voor ontspanning en lol. Petra staat weer in haar kracht en is in de wolken met haar nieuwe leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *