MatriX

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

matrix

“MatriX……huh..?” “Waar gaat dit nu weer over?” Je hebt er vast al een beeld, een geluid, een gevoel of een gedachte bij. Gaat het over die sciencefictionfilms? Over een organisatiestructuur? De haarverzorgingsproducten van Matrix, een getallenschema of over die borden boven de snelweg? Oh…., en er staat ook nog een typefout in!

Het is niets van het bovenstaande en toch ook weer precies waar het bij matriXcoaching over gaat. De MatriXmethode is een manier van coachen die gebaseerd is op strategieën die mensen zelf bedenken en installeren om iets te doen, te onthouden of te ervaren. Strategieën gebruiken we allemaal bij alles wat we doen. Bijvoorbeeld als we opstaan, bij het koken, op school of op het werk, bij het autorijden, bij het onthouden en leren, hoe we reageren in bepaalde situaties, bij emoties, etc. We gebruiken strategieën bewust of onbewust. Een strategie kan al ontstaan als je één keer een ervaring hebt opgedaan. Wat gebeurde er bij jou toen je het woord MatriX las? Welke strategie hanteerde jij?

Met behulp van de MatriXmethode doorbreek je een strategie die voor jou niet meer werkt, je hindert, problemen oplevert of waar je van af wilt. Dit gebeurt door de beleving die je erbij hebt te veranderen. Hierdoor ontwikkel je een nieuwe persoonlijke strategie die beter, makkelijker en sneller werkt. Jij lost je eigen probleem op je eigen manier op. Het effect is direct merkbaar. De MatriXmethode gaat niet eindeloos op zoek naar de oorzaak van een probleem, maar werkt effectief en praktisch aan een oplossing. De methode werkt bij volwassenen en kinderen.

Ja, ja…. zullen velen van jullie denken. Ik weet dat het klinkt als abracadabra, onwerkelijk en raar, maar het is ontzettend effectief en werkt echt. Daarom een praktijkvoorbeeld van hoe de MatriXmethode werkt.

Joep is dyslectisch, kan zich op school moeilijk concentreren en heeft vaak last van hoofdpijn en buikpijn. Joep had onrust en drukte in zijn hoofd. De lesstof van school kon er niet meer bij. Na het toepassen van de MatriXmethode gaat het een stuk beter.

Joep heeft alle foute informatie denkbeeldig uit zijn hoofd verwijderd en vernietigd en de goede informatie in zijn hoofd opnieuw geordend. Joep heeft nu een kast met handige vakjes voor taal en rekenen. Nieuwe lesstof zet hij in zijn kast en als het nodig is, bouwt hij nieuwe vakjes. In de kast is ook een speciaal dinoverblijf, want Joep had veel dino’s in zijn hoofd. Die hielpen hem met leren en onthouden. Echt handig was dat niet, want er waren zoveel dino’s in zijn hoofd dat er geen informatie meer bij kon.

Ook waren er dino’s in zijn buik, die zorgden voor buikpijn vooral als hij in de klas antwoorden moest geven. De dino’s heeft hij uit zijn buik gehaald en met een groot vrachtschip vervoerd naar een dierenpark voor dinosaurussen. Op de plek die de dino’s achterlieten heeft Joep een voetbalveld gemaakt. Hij heeft nu in de klas geen buikpijn meer.

Joep heeft met behulp van de MatriXmethode een nieuwe strategie voor het onthouden van informatie aangeleerd. De dino’s maakten plaats voor een kast. Hierdoor ontstaat er meer rust en overzicht in zijn hoofd. Lezen en schrijven gaat nu veel makkelijker. Ook heeft hij zijn buikpijn geneutraliseerd en de strategie die daarbij hoorde veranderd. Het geven van een antwoord in de klas vindt Joep nu niet meer eng. Hij durft zelfs vragen te stellen.

Coaching met MatriXmethode begint altijd bij een concrete hulpvraag. Wil jij:
– alles wat je geleerd hebt en moet onthouden goed terug kunnen vinden?
– eindelijk af van je angst voor spinnen, hoogtes of het donker?
– een einde maken aan alle drukte in je hoofd en ’s nachts goed kunnen slapen?
– af van een probleem waar je niet over wil praten, maar wel van die vervelende gedachtes of dat nare gevoel af?
– die presentatie vol zelfvertrouwen geven of eindelijk af van je tentamenvrees?
– afrekenen met je pestverleden, je concentratieproblemen of je negatieve zelfbeeld?
– meer tijd en ruimte hebben om leuke dingen te doen zonder dat je hoofd vol is en overloopt?

Dan is MatriXcoaching wat voor jou! Bel of mail voor een afspraak of als je behoefte hebt aan meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *