De universele afwasmachine

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

afwasmachineblog

Ken je dat?

Dat je de afwasmachine hebt ingepakt en dat net die ene pan of die paar glazen er niet meer bij passen? Dat jij je erbij neer hebt gelegd en denkt: “Dat komt de volgende keer wel”.

Niet veel later hoor je een diepe zucht en gerommel in de keuken. Je partner herschikt de vaat in de afwasmachine. Alles wordt uitgepakt en weer opnieuw ingepakt met als resultaat: alles past. Ook die ene pan en die paar glazen.

Hoe irritant! Jouw werk wordt weer opnieuw gedaan en alles blijkt toch in de machine te passen. Triomfantelijk meldt je partner even later dat het allemaal gemakkelijk past…

Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ik voel op dat moment de donderwolken opkomen.

In elke relatie komen afwasmachines voor. Ze hebben allerlei verschijningsvormen: rondslingerende schoenen, vuilnisbakken, snurken, losse tandpastadopjes, inparkeren, tv programma’s, noem het maar op.

We zijn er veel beter in om minpunten van onze partner en relatie te vinden, dan de factoren die ons gelukkig maken. Vervelende dingen springen nu eenmaal meer in het oog dan de leuke dingen. Je kunt de mindere eigenschappen van je partner zo groot of klein maken als jezelf wil.

Focus jij je op elke afwasmachine die in jullie relatie voorbij komt? Zet eens een andere bril op en kijk met een positieve bril naar je partner. Ik weet zeker dat er dan ook heel veel dingen wel leuk zijn. Het is maar waar jij de focus op legt!

Over het inpakken van de afwasmachine bij ons thuis maak ik me niet meer druk. Ik doe het niet meer. Allebei blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *