Het is geregeld

geplaatst in: Blog RNA coaching | 1

het is geregeld

Na lang twijfelen, wikken en wegen. Zal ik wel of zal ik niet. Ik vond het lastig om het aan te kaarten bij mijn afdelingshoofd, mijn duobaanmaatje en mijn directe collega’s. Wat zullen zij er van vinden? Hoe gaan ze reageren?

De reacties waren positief. Had ik daar nu zo tegenop gezien?

Toen ik als meisje van 6 moest afzwemmen, was ik hééél zenuwachtig. Hoe zou het gaan? Kan ik het wel? Wat als ik de tel kwijt raak? Wat als……?  Mijn oma zei toen tegen mij: “Ach kind, neem van mij aan: je lijdt het meest van het lijden dat jij vreest. Je maakt je zorgen om niets, het komt allemaal goed”. Ook 34 jaar later had oma nog steeds gelijk. Het was weer eens koudwatervrees. Buikpijn voor niets. In mijn hoofd had ik alles veel groter, enger en spannender gemaakt, maar nu is het geregeld.

Het is geregeld en ik stop met het lopen van rondjes om het zwembad. Zal ik wel of zal ik niet. Ik stop met het kijken naar anderen en hoe zij in het water duiken. Ik stop met voelen of het water wel de juiste temperatuur heeft. Ik stop met het op de kant oefenen van de zwemslag. Ik ga meedoen, want het is geregeld!

Het geeft mij ruimte. Ruimte om te doen.

Het geeft mij rust: Rust omdat het niet gelijk hoeft.

Het geeft mij tijd. Tijd om te dingen te ontdekken.

Het geeft mij balans: Balans tussen werk en privé.

Het geeft mij mogelijkheden: Mogelijkheden om dingen in de wereld te zetten.

Het is geregeld en ik sta nu aan de rand van het zwembad. Op 1 september spring ik er in en zwem ik mijn eerste baantjes in een bad vol mogelijkheden en kansen. Ik ga doen wat ik heel erg leuk vind. Wat heb ik daar enorm veel zin in en uiteindelijk was het zo geregeld.

 

Per 1 september heb ik onbetaald verlof. Ik ga minder werken bij de gemeente Lochem, zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn bedrijf. Geweldig dat dit zo kan.

  1. Bernadet

    Super dat je ervoor gaat, Erna!!!!!
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *