Aan tafel!

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

aan tafel

Eén tafel, een hulpvraag, een kist vol poppetjes en ander beeldmateriaal. Meer is er niet nodig voor een tafelopstelling. Nou ja….een goede kop koffie of een glas thee is ook fijn.

Met het materiaal uit de kist zet jij jouw hulpvraag voor je neer op tafel. Door het neerzetten van de poppetjes, die symbool staan voor verschillende personen, wordt de situatie en de onderlinge verhouding op tafel zichtbaar gemaakt. Jij kijkt op een afstand naar jouw hulpvraag. Dit roept vragen op bij jou, maar ook bij mij. De tafelopstelling dient als een ‘praatplaatje’ en geeft input voor het gesprek.

ta-smallDe tafelopstelling maakt zichtbaar waar jij de focus op legt. Het maakt voelbaar wat de meeste energie vraagt. Het maakt concreet waar het knelt. Door het verkennen van de verschillende mogelijkheden ontstaat er ruimte voor een nieuwe aanpak. Zo ontdek en creëer jij zelf je eigen groeimogelijkheden of oplossing.

Het werken met een tafelopstelling is erg geschikt om inzicht te krijgen in wat er speelt. Een wirwar van gedachten, een situatie die je dwars zit of een complexe relatie met een persoon ontrafelt zich voor je ogen en wordt op slag helder. Het is een eenvoudige, maar krachtige methode om snel tot de kern te komen.

tafelopstellingEen tafelopstelling met de poppetjesmethodiek werkt erg goed bij hulpvragen over het verbeteren of verdiepen van jouw relatie met jouw partner, familie of kinderen. Een tafelopstelling is ook erg praktisch in werksituaties, intervisie, teambegeleiding, samenwerking of vraagstukken op het gebied van leidinggeven. Ook vragen met betrekking tot jezelf worden helder met een tafelopstelling, jouw blokkades, jouw verlangens, jouw valkuilen en jouw kwaliteiten. Het ontvouwt zich voor je ogen.

Wil jij ook een tafelopstelling ervaren? Maak een afspraak, dan gaan we samen aan tafel. Uiteraard met koffie of thee en voor de liefhebbers een koekje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *