Oud & Nieuw

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Het is bijna oudjaarsdag. Cabaretiers, tv programma’s, kranten overal zijn jaaroverzichten. Het moment om terug te kijken op afgelopen jaar.

En denk nu niet: “Verspilde moeite, ik kan er toch niets aan veranderen.” “Wat gebeurd is, is gebeurd”.

Het kan je veel opleveren om even de tijd te nemen om het jaar door te nemen. Wat kan je van het afgelopen jaar leren? Als je terugblikt komen de belangrijke momenten nog eens voorbij. Succes, mijlpalen, tegenslag en verdriet. Hoe kijk jij terug op 2016?

Wanneer komt er een glimlach? Wat heb je bereikt waar jij tevreden over bent? Hoe ging je om met tegenslagen en verdriet? Wat kan je van deze situaties leren? Waar heb je plezier aan beleefd?

Het antwoord op deze vragen leert je wat je kan doen om in de toekomst opnieuw succesvol en tevreden te zijn. Of wat je komend jaar anders kan gaan doen.

Het is ook bijna nieuwjaarsdag. Het moment om vooruit te blikken en je dromen na te jagen. Wat wil je in het nieuwe jaar bereiken? Welke plannen heb je?

 

Begin 2016 ben ik samen met Anne Marie gestart met een pilot van de communicatietraining. Een eerste test van onze samenwerking. Hoe zou het zijn? Hoe gaan we om met onze verschillen? Dat de test geslaagd was blijkt wel uit de rest van het jaar. Diverse basiscursussen Communicatie en een workshop allergie op de nascholingsdagen voor doktersassistentes. De workshops aan de leerlingen van het Scholengemeenschap Marianum en een drukbezochte ouderavond.

Voor volgend jaar hebben we al de nodige dingen in gang gezet, workshops, teamcoaching, nieuwe basiscursussen Communicatie en er is nog zoveel meer te ontdekken. We hebben besloten er in 2017 samen voor te gaan!

Dat het niet allemaal groot hoeft, bewijst mijn laatste coachgesprek van 2016. Een 8 jarig jongetje kwam voor coaching. Wat een mooi gesprek heb ik met hem gehad. Hij heeft op zijn eigen unieke manier zelf de oplossing voor zijn probleem ontdekt. De volgende dag heeft hij zijn oplossing ingezet en met een geweldig resultaat. Supertrots op deze kanjer! Ook met deze coachgesprekken ga ik door in 2017.

En natuurlijk had 2016 ook voor mij zijn mindere momenten. Er was tegenslag en verdriet. Er waren leermomenten en ontwikkelpunten. Wat ik daarvan meeneem in 2017? Fouten maken mag en vier het leven, elke dag!

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2017 vol mooie ontdekkingen en belevenissen.

Op naar 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *