Kennismaking met Systemisch werk

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Waar gaat de kennismaking met systemisch werk over?

In onze 5 daagse over systemisch werk ontdek je hoe systemen je vormen, ondersteunen, maar soms ook belemmeren. Systemisch werk gaat ervan uit dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan jij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, de muziekvereniging, je oude klas, je sportteam of je vriendengroep.

Systemische principes

Binnen systemen is er balans in geven en nemen, hebben personen een rangorde ten opzichte van elkaar en heeft iedereen een plek. Systemisch werk geeft inzicht in jouw plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem.

Hoe systemen ons beïnvloeden

Hoe we ons gedragen, wat we belangrijk vinden en wat we geloven over onszelf of de ander. Het heeft allemaal te maken met de systemen waarin we zijn opgegroeid. Drang naar vrijheid, onafhankelijkheid, keuzes maken, kwetsbaar zijn, grenzen stellen of controle behouden. Dingen die je helpen of misschien juist tegenwerken. Je hebt ze vaak onbewust meegenomen in je systemen zoals je relatie, je huidige gezin en je werk. Waarom overkomt jou dat elke keer, lukken dingen niet of doe je dingen telkens op dezelfde manier? Onbewust volg je dan vaak je familiesysteem, je krijgt het als het ware met de paplepel ingeschept.

De 5 daagse is ontwikkeld om systemisch werk vanuit de basis te ontdekken, gevoel te krijgen bij wat er in jouw systemen speelt en meer grip te krijgen op je leven. Dit geeft je de ruimte en de mogelijkheden om je eigen weg te volgen en niet het pad van jouw systeem. Elke dag staat een ander thema centraal. Iedereen kan meedoen en voorkennis is niet nodig.

De data

Dag 1: Wetten van systemisch werk – Woensdag 17 januari 2018 van 9:30 tot 16:30 uur

Dag 2: Ik en mijn gezin van herkomst –  Maandag 16 april 2018 van 9:30 tot 16:30 uur

Dag 3: Ik en mijn systemen -Maandag 28 mei 2018 van 9:30 tot 16:30 uur

Dag 4: Ik en mijn huidige gezin en relaties – Maandag 3 september 2018 van 9:30 tot 16:30 uur

Dag 5: Ik en mijn werk – Maandag 8 oktober 2018 van 9:30 tot 16:30 uur

Praktische informatie

Deze 5 daagse wordt gegeven door Truus Ordelman (Havital) en Erna Hiddink (RNAcoaching) en wordt gehouden in Cultureelcentrum De Mattelier in Groenlo.

De kosten voor de 5 daagse zijn €775,00. Dat is inclusief koffie/thee en een maaltijd. Wil je een losse dag meedoen dan zijn de kosten 165,00 per dag. Per dag ontvang je een bewijs van deelname, volg je de hele 5 daagse dan ontvang je een certificaat.

Meedoen?

Wil je meedoen of meer weten? Stuur mij dan een mail info@rnacoaching.nl of bel 06-22556134.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *