Waar gaat de kennismaking met systemisch werk over?

In onze 5 daagse over systemisch werk ontdek je hoe systemen je vormen, ondersteunen, maar soms ook belemmeren. Systemisch werk gaat ervan uit dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan jij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, de muziekvereniging, je oude klas, je sportteam of je vriendengroep.

Systemische principes

Binnen systemen is er balans in geven en nemen, hebben personen een rangorde ten opzichte van elkaar en heeft iedereen een plek. Systemisch werk geeft inzicht in jouw plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem.

Hoe systemen ons beïnvloeden

Hoe we ons gedragen, wat we belangrijk vinden en wat we geloven over onszelf of de ander. Het heeft allemaal te maken met de systemen waarin we zijn opgegroeid. Drang naar vrijheid, onafhankelijkheid, keuzes maken, kwetsbaar zijn, grenzen stellen of controle behouden. Dingen die je helpen of misschien juist tegenwerken. Je hebt ze vaak onbewust meegenomen in je systemen zoals je relatie, je huidige gezin en je werk. Waarom overkomt jou dat elke keer, lukken dingen niet of doe je dingen telkens op dezelfde manier? Onbewust volg je dan vaak je familiesysteem, je krijgt het als het ware met de paplepel ingeschept.

De 5 daagse is ontwikkeld om systemisch werk vanuit de basis te ontdekken, gevoel te krijgen bij wat er in jouw systemen speelt en meer grip te krijgen op je leven. Dit geeft je de ruimte en de mogelijkheden om je eigen weg te volgen en niet het pad van jouw systeem. Elke dag staat een ander thema centraal. Iedereen kan meedoen en voorkennis is niet nodig.

De data en onderwerpen
  • op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend

Dag 1: Wetten van systemisch werk

Dag 2: Ik en mijn gezin van herkomst

Dag 3: Ik en mijn systemen

Dag 4: Ik en mijn huidige gezin en relaties

Dag 5: Ik en mijn werk

Praktische informatie

Deze 5 daagse wordt gegeven door Truus Ordelman (Havital) en Erna Hiddink (RNAcoaching) en wordt gehouden in Cultureelcentrum De Mattelier in Groenlo.

De kosten voor de 5 daagse zijn € 850,– (incl BTW) voor particulieren en voor bedrijven € 1028,50 (€850,00 + 21% BTW). Dat is inclusief koffie/thee en een maaltijd. Na afloop van de 5 daagse ontvang je een certificaat.

Meedoen

Wil je meedoen of meer weten? Stuur mij dan een mail info@rnacoaching.nl of bel 06-22556134.