Poptalk

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Poptalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van kinderen en/of volwassenen tijdens een gesprek. Dit gebeurt d.m.v. allerlei beeldend materiaal. Denk aan poppetjes van playmobil, duplo of hout. De eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht en dit leidt tot meer inzichten bij de client.Het uitbeelden van gesprekken heeft een enorme meerwaarde in de communicatie.

Tijdens een gesprek wordt er meestal een beroep gedaan op de verbale vermogens. Met POPtalk echter, wordt er gebruik gemaakt van beeldtaal. Er wordt dus een beroep gedaan op de verbeeldende vermogens. En dat is nu precies waar beelddenkers goed in zijn! Als (gesproken) taal niet je voornaamste communicatiemiddel is, is beeldende ondersteuning in het gesprek heel erg fijn. Pictogrammen, plaatjes, gebaren en tekeningen zijn middelen die al regelmatig gebruikt worden ter ondersteuning van een gesprek. Maar POPtalk biedt meer. Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in wat iemand heeft beleefd, hoe hij dat heeft ervaren, wanneer één en ander heeft plaatsgevonden en waar hij of zij eventueel tegenaan is gelopen. Ook wordt het zoeken naar een oplossing een stuk eenvoudiger!

Vanaf 18 december 2019 ben ik officieel poptalkcoach. Ik ben erg enthousiast, kom jij het ook ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *