DISC en drijfveren certificering

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Op de valreep van de zomervakantie samen met Anne Marie onze DISC en drijfveren certificering behaald. We mogen nu DISC-gedragsstijl analyses en Drijfveren analyses uitvoeren, bespreken en duiden.

Veel van jullie zijn wel bekend met de 4 gedragsstijlen van DISC, vaak aangeduid met een kleur. Bij een DISC analyse gaat om het gedrag dat je laat zien (wat je doet). Bij een Drijfverenanalyse gaat om de motivatie (waarom je het doet).

Combinatie is krachtige tool bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Persoonlijke en professionele groei begint bij bewustwording en zelfinzicht; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Dit inzicht krijg je met een DISC gedrags- en drijfverenanalyse. Vaak wordt er alleen naar DISC gedragsstijlen gekeken voor het maken van de juiste keuzes. Juist drijfveren spelen hierin een cruciale rol. Nieuw gedrag aanleren en toepassen kun je leren. Maar iets doen waar je niet achter staat en jou niet motiveert gaat vaak direct ten koste van je energie, voldoening en plezier.

Koppel je hier dan ook nog de denkstijlen aan, dan wordt het nog duidelijker hoe iemand keuzes maakt in een bepaalde situatie en wat iemand belangrijk vindt en activeert. Dat zet aan tot betere communicatie en efficiëntere samenwerking.

Juist daarom is de combinatie van DISC, drijfveren en denkstijlen is zo krachtig. Bij verdere ontwikkeling van jezelf, maar ook in samenwerking binnen een bedrijf of team.

Wil je hier meer over weten?

Wil je een persoonlijke DISC en drijfveren analyse, of misschien een dag voor je team organiseren, waarin je meer te weten komt van jouw eigen DISC en Drijfveren, die van jou collega’s én deze combineren met Denkstijlen?

Meer effectief overleg, duidelijke lijnen? Kom maar door! We gaan op een prettige, nuchtere en doortastende manier te werk, zodat jullie team aan het eind van de training met veel inzicht en werkbare ideeën aan de slag kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *