Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Zo dicht mogelijk langs elkaar praten

Communiceren is op zich een eenvoudig proces: een zender probeert een boodschap over te brengen op een ontvanger. Soms lukt dat, maar heel vaak is de boodschap die de ontvanger denkt te krijgen een heel andere dan wat de zender eigenlijk dacht te bedoelen. We noemen het misverstand en je komt het overal tegen. Thuis, op je werk, bij de sportvereniging of in je familie.

Communicatie lijkt vaak op het proberen om zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten. Op z’n best is het resultaat neutraal, maar soms komt er een negatieve reactie en ontstaat er boosheid, weerstand of ongemak. Bijvoorbeeld als een gemaakte afspraak onduidelijk is of als we verkeerd interpreteren wat de ander nu eigenlijk bedoeld.

Communicatie. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Theoretische kennis over communicatie is mooi meegenomen, maar hoe breng je het in de praktijk? Dat is waar het om draait.

Communiceren doen we non-stop

Zelfs als we niets zeggen communiceren we met onze gezichtsuitdrukking en lichaamshouding. We communiceren dus altijd. De woordkeuze, toon van onze stem, het bewegen van je hoofd en hoe we ergens over denken… alles is communicatie en alles is van invloed. Ook onze gedachten en of we positief of negatief gestemd zijn uiten zich in ons gedrag. Je kunt dus niet niet communiceren. Sterker nog uit onderzoek blijkt dat een heel groot deel van onze communicatie niet de woorden zijn die we zeggen, maar de manier waarop we het zeggen.

Communicatie. Het blijft altijd heel simpel: de zender brengt een boodschap over naar de ontvanger. Maar het is o zo lastig.

Hoe je duidelijker kan zenden en helder kunt ontvangen leer je op onze cursus Communicatie. In 5 avonden brengen we theorie in de praktijk en besteden we  aandacht aan de verbale  en non-verbale aspecten van communicatie. Zodat jij het thuis en op je werk ook echt anders kunt gaan doen.

Informatieavond

Om te ontdekken of het iets voor je is organiseren we een gratis en vrijblijvende informatieavond. Je bent maandag 13 november om 19:00 uur van harte welkom in De Huve, Grotestraat 52 in Eibergen.

Heb je interesse? Laat het ons weten! Heb je eerst nog wat vragen? Bel dan met mij 06-22556134 of met Anne Marie Maalderink-Busch 06-13790716 of stel je vraag in een mail info@rnacoaching.nl of  info@connectcci.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *