Doe eens wat anders!

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

_MG_8970a

Gewoontes. Iedereen heeft ze. Gewoontes geven zekerheid en het gevoel dat we het goed doen. Ruim 90% van onze tijd doen we dingen zoals we ze gewend zijn. We noemen het onze comfortzone. Deze gewoontes zijn ons aangeleerd door ouders en leraren of zijn een manier die je jezelf hebt aangeleerd als reactie op jouw omgeving.

Door deze gewoontes draaien we vaak in kringetjes rond. Je doet wat je altijd deed en krijgt wat je altijd kreeg. Als dat is wat je wilt, is dat helemaal prima. Soms loop je door je gewoontes tegen dingen aan die niet zo handig zijn. Je baalt van jezelf dat je het weer op een bepaalde manier hebt aangepakt. Dat er weer niet naar je wordt geluisterd of dat je het weer niet durfde….

Wil je andere resultaten, dan zal je wat anders moeten doen. Als jij andere keuzes maakt en enkele van je vaste gewoontes doorbreekt, krijg je andere effecten in je omgeving. Gewoontes kan je doorbreken door jezelf uit je comfortzone te halen en de uitdaging aan te gaan om het anders te doen.

Hoe weet je dat je jouw gewoontes overboord gooit en je aan de rand van jouw comfortzone begeeft? Dat voel je aan alles! Je kunt je angstig of onzeker voelen, je verzint smoezen om het niet te doen. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Dat brengt spanning met zich mee. Met deze onzekerheid is het lastig omgaan, waardoor je snel vasthoudt aan gewoontes. Je wilt weten waar je aan toe bent.

Wie het lef heeft om zichzelf uit te dagen zal merken dat het buiten de comfortzone ook prettig toeven is. Als jij jezelf bewijst dat je iets op een andere manier kunt doen, wordt dit je nieuwe gewoonte en gaat het binnen je nieuwe comfortzone vallen. Je kunt die nieuwe gewoonte steeds weer toepassen zonder het eng te vinden.

Wil jij andere resultaten en effecten? Stap uit je comfortzone en doe eens wat anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *