Omafiets

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

Al jaren staat de fiets van mijn oma in de schuur, het is dan ook een echte omafiets. Niet zo’n hippe omafiets die je tegenwoordig overal ziet. Nee…. het is een degelijke ruim 30 jaar oude Gazelle Primeur met een echte Slotboombel. Zo’n bel met het oude wapen van de gemeente Hengelo. De geboren en getogen Hengelsen kennen hem vast.

De fiets gaat bij verhuizingen keurig mee, heeft al buiten gestaan op menig feestje, heeft alle hoeken van de garage gezien en onderdelen geleverd voor andere fietsen.

Toch kan ik hem niet weg doen. In geld heeft het de waarde van oud ijzer. Emotioneel is de waarde net iets hoger. Het is de fiets van mijn oma….en dus blijft ie in de schuur.  Inmiddels zonder ventiel en lampjes, maar met de originele bel, dat dan weer wel.

En zo opeens ontstaat een briljant idee. Ik laat de fiets van mijn oma omtoveren tot RNA bedrijfsfiets! In de kleuren van mijn logo, weer helemaal hip en toch een beetje retro. Ik zie mijzelf er al mee door het dorp rijden. Naamsbekendheid krijgen terwijl ik fiets of boodschappen doe. Makkelijker kan niet en de kleuren van mijn logo werken daar vast goed aan mee.

Fiets in de auto en op naar Deventer. De medewerkers van de Cambio fietsenwerkplaats gaan er mee aan het werk. Sterker nog ze zijn er al mee aan de slag. Vandaag kreeg ik een foto van een gedemonteerde fiets. Klaar voor de nieuwe kleur.

De fiets van oma wordt onder begeleiding van twee ervaren fietsenmakers en een werkbegeleider door monteurs met een afstand tot de arbeidsmarkt opgewaardeerd tot de RNA bedrijfsfiets. Binnenkort te bewonderen in Berkelland en omgeving.

Meer informatie is te vinden op www.verhipmijnfiets.nl

 


De fiets in originele staat en klaar om naar de coater te gaan voor de nieuwe kleur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *