Gecertificeerd tot mBITcoach

geplaatst in: Blog RNA coaching | 0

mbraining rnacoaching

 

Afgelopen weekend ben ik gecertificeerd tot mBIT coach. Tot wat???? Tot coach in de toepassing van Multiple Brain Integration Technics. Technieken die horen bij mBraining (multiplebraining). Mooie Engelse termen die je nu nog steeds niets zeggen, daarom een korte introductie over mBraining en wat je er mee kan.

 

Meerdere breinen

Het is wetenschappelijk bewezen dat wij meerdere breinen hebben. Veel onderzoeken tonen aan dat er naast het hoofd ook complexe en functionele neurale netwerken aanwezig zijn in ons hart en onze buik. Ook deze 2 neurale netwerken vertonen intelligentie, wijsheid en hebben het vermogen zich aan te passen. Het zijn dus ook breinen. En zo hebben we niet 1 brein, maar 3 breinen.

 

mBIT of mBraining

mBIT of mBraining is een verzameling van technieken waarmee je de drie breinen, hoofd, hart en buik beter met elkaar kunnen integreren en op elkaar afstemmen. Je gebruikt hiervoor onder andere je ademhaling en hartslag. Door het toepassen van de mBIT technieken kan je jouw hersenen in synergie met elkaar laten werken. Deze samenwerking creëert een effect dat groter is dan de som van de 3 hersenen op zichzelf.

 

Drie intelligenties

Het zal voor sommigen even wennen zijn dat we naast het hoofd nog 2 intelligenties tot onze beschikking hebben. Het bijzondere is dat we dit stiekem al heel lang weten. In onze taal gebruiken we veel uitdrukkingen die verwijzen naar de 3 intelligenties.

De hersenen in ons hoofd zijn uiteraard de basis voor denken en het geven van betekenis. Enkele voorbeelden uit onze taal: Als een kip zonder kop, Er een hard hoofd in hebben, Je hoofd boven water houden. Je kent ook vast situaties die je het gevoel van duizeligheid geven, een steek in je voorhoofd of licht in het hoofd worden.

De hersenen in ons hart zijn de thuisbasis van gevoel, waarden en relatie met anderen. Je kent vast de uitdrukkingen: Met hart en ziel, Het hart op de tong, Ik hou mijn hart vast en Maak van je hart geen moordkuil. Fysiek kun je hartkloppingen herkennen, verandering van tempo of een druk om het hart.

Taalvoorbeelden vanuit de buikhersenen, de basis voor identiteit en actie, zijn: Iemand iets in de maag splitsen, Een knoop in mijn buik, Het ligt zwaar op de maag of Ergens schijt aan hebben. Wie kent niet de vlinders in de buik of dat gevoel in je buik als het spannend wordt en het er echt om gaat.

We hebben als mens dus 3 breinen en waarschijnlijk herken je het nu zelf ook. Het is er altijd al geweest.

Je bent op jouw best wanneer de drie intelligenties – buik, hart en hoofd – ieder voor zich en samen in balans zijn. Je kunt genieten (buik), betrokkenheid ervaren (hart) en een onderzoekende houding aannemen (hoofd). Tegelijkertijd kun je de balans houden, moed opbrengen en verstandig zijn in alle drukte, onrust en onzekerheid die je omringt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Blokkades

Tijdens het doen van je werk of in je privé leven wordt je uitgedaagd. Soms loop je vast in deze uitdagingen. Alles wat je gedaan hebt, levert je niets op. Je weet het niet meer. Voor je gevoel raak je in de knoop met jezelf en dat wat jij graag wil lijkt steeds verder weg. Iets blokkeert je, maar wat?

Hoe fijn zou het zijn als je ontdekt waar de echte weerstand zit en dat je leert wat jij er aan kan doen. Dat je ervaart hoe jij het anders kan doen. Dat je inzicht krijgt in de mogelijkheden en kansen die je hebt. Dat kan met hulp van de 3 breinen. Ik heb zelf tijdens de training het effect mogen ervaren als deze 3 breinen uitgelijnd zijn en samenwerken.

Door de techniek van mBraining ontstaat er ruimte, het creëert opties en maakt het mogelijk in beweging te komen. En sinds gisteren mag ik deze mBIT techniek officieel toepassen.

 

Waarbij kan je deze techniek gebruiken?

Deze vorm van coaching is geschikt voor:

-als jij vastloopt in je leven en net even die sprankeling of inspiratie mist

-als jij op je werk de werkdruk en deadlines als “killing” ervaart.

-als jij twijfels hebt over de weg die je bewandelt of geen duidelijk beeld hebt waar je naar toe wil.

-als jij moeite hebt met het halen van je doelstellingen, plannen of dromen.

-als jij niet goed weet wat je moet kiezen.

-als jij graag anders met dingen wil omgaan, maar je hebt geen idee hoe.

-of als je een andere uitdaging of blokkade hebt.

Door de coaching krijg jij helder waar het voor jou echt om gaat, wat jij werkelijk wil en wat je diep van binnen nodig hebt. Je bent weer in staat om de beslissingen te nemen die goed zijn voor jou zonder angst of tegenzin. Niets houdt je dan nog tegen om in actie te komen.

Vanuit optimale verbinding tussen hoofd, hart en buik ontstaat jouw eigen wijsheid. Een flow waar ik je graag mee in contact breng.

 

Meer informatie kan je vinden op www.mbraining.nl. Je kunt ook mij altijd even bellen of mailen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *